Dobeles Valsts ģimnāzijas deju kolektīvi "Vērdiņš" un "Solis" koncertē Svitēnē.

“Bija ļoti interesanti. Sajūta atgriezties uz skatuves bija neaprakstāma. Kopš pēdējā koncerta bija pagājuši divi gadi, neskatoties uz to, sniegums, ko paveicām bija lielisks, un neaizmirstamas sajūtas pārņēma gan mūs, gan skatītājus. Atkal bija iespēja satikties ar jau zināmajiem dejotājiem, kā arī sadraudzēties ar jauniešiem no citiem deju kolektīviem. Ar nepacietību un degsmi sirdī gaidām turpmākos koncertus – īpaši Ģimnāzijas 100gades sakarā,” saka JDK “Solis” dejotāji.

“Bija patiesi liels prieks un atvieglojums, beidzot drīkstēt uzstāties, jo dejotājiem ir absolūti nepieciešams praktiski vingrināties, lai veidotu skatuves izjūtu (un to var izdarīt tikai UZ SKATUVES)  un attīstītu prasmi dzīvot dejā – parādīt skatītājam ne tikai deju soļus, bet arī raksturu, sajūtas un vēstījumu” uzsver deju pedagoģe Ligita Urbele.

Ģimnāzijas deju kolektīviem ir arī pašiem sava labā feja – matu meistare, skolotāja Marīte Barakauskaite, kura labprāt piedalījās šī koncerta dejotāju frizūru sagatavošanā.

Dejotāju iespaidus apkopoja

DVĢ dir.vietn. Kristīne Pakule

2022.gada 6.aprīlī.