Pašu darinātas mīļmantiņas - mazajiem ķipariem

Mācību moduļa  “Dizains un tehnoloģijas I” ietvaros 11.U klases skolēni skolotājas Signes Kukares vadībā radīja pārradītus dizaina objektus. Sasniedzamais rezultāts bija izveidot objektu, izmantojot jau esošus, bet nevajadzīgus materiālus.

Tā kā tuvojās Ziemassvētku laiks, un,  lai uzdevumam būtu lielāka pievienotā vērtība, tika izlemts, ka galaprodukts tiks dāvināts bērniem, kuri Ziemassvētku laikā atrodas slimnīcā, vai arī šajā laikā piedzimst Dobeles un apkārtnes slimnīcā.

Stāsta 11.U klases skolniece Paula Šķupele:

“Mēs, 11.U. klases skolēni, dizainā un tehnoloģijās šuvām mantiņas no pārstrādājamiem modes produktiem. Mūsu mērķis bija izveidot rotaļlietu bērniem ar stāstu, kas tālāk tika nodota slimnīcai dzemdības nodaļā, lai iepriecinātu mazos ķiparus. Tapšanas process nebija ilgs: veicām izpēti, zīmējām skices un, protams, veidojām prototipu, lai zinātu, kādas nepilnības būtu jālabo. Reālā izstrādājuma tapšanas laikā grūtības sagādāja pati šūšana, jo bija daudz smalku detaļu. Taču no šī darbiņa mēs guvām baudu, jo zinājām, ka iepriecināsim bērnus ar mūsu īpašajām, ar rokām radītajām mantiņām, kas būs ar pievienoto vērtību. Ar mūsu darbu iepriecinājām ne tikai bērnus, bet arī skolotāju, kura lepojās ar mūsu iztrādāto darbu.”

Sagatavoja Signe Kukare