Erudītākie - "Cieto riekstu kvartets"

Prāta sporta spēļu “Zemgale” ietvaros 1. novembrī Dobeles Valsts ģimnāzijas zālē norisinājās erudīcijas spēle “Gudrs, vēl gudrāks” 10. – 12. klašu skolēniem. Tajā iesaistījās 12 komandu, desmit no tām bija apvienojušies ģimnāzistu “četrinieki”. Pa vienai komandai pārstāvēja Dobeles 1. vidusskolu un Jelgavas mūzikas vidusskolu.

Veiksmi dalībniekiem vēlēja prāta sporta spēļu “Zemgale” viens no iedibinātājiem Ivars Dombrovskis, kurš atgādināja, ka spēles norisinās jau 19. reizi, un mudināja jauniešus vērīgi sekot jautājumiem un sadarboties komandā, meklējot pareizās atbildes.

Kā ierasts, spēle norisinājās vairākās kārtās, dalībniekiem pārbaudot savu erudīciju, vērību un attapību visdažādākajās jomās. Vairāku stundu spraigā sacensībā par punktiem uzvarētāju godā, iegūstot 154,5 punktus,  tika 12. klašu komanda “Cieto riekstu kvartets” – Fabians Kapustjonoks, Aivis Skutelis, Toms Jaunozols un Rainers Kristians Silkalns.

2. vietā ar 145,5 punktiem ierindojās 10.A2 klases “Divkārtējie čempioni” – Ingmārs Jakovļevs, Santija Veselova, Kristers Vaits un Anastasija Varmahovska.

3. vieta tika 11.A1 klases “četriniekam” ar nosaukumu “Līmes podiņa nēsātāji” - Sanijai Eihei, Edijam Mezitam, Gustavam Janaitim un Elizabetei Treilībai (93,5 punkti).

Sagatavoja Sarmīte Rone