"Balsīs 2018" turpinās skanēt "Rota" un "Vēja Spārni"

22. februārī Dobeles Amatu un vispārizglītojošās vidusskolas zālē notika ikgadējais skolēnu vokālo ansambļu konkurss "Balsis", kurā piedalījās arī skolotāja Raimonda Bulmera vadītais ģimnāzijas puišu ansamblis "KPTT" un meiteņu ansamblis "Rota" un skolotājas Sandras Bulmeres 8. klašu meiteņu ansamblis "Vēja Spārni".

Skolotājs Raimonds Bulmers informēja, ka  "KPTT" ar  43,5 punktiem vērtējumā saņēmis I pakāpes diplomu, "Rota" ar 45 punktiem atzīta par augstākās pakāpes laureāta cienīgu,  ansamblim "Vēja spārni" - 44 punkti un I pakāpes diploms. Uz konkursa otro, Zemgales reģiona, kārtu, kas notiks Jelgavā 2. martā, izvirzīti abi meiteņu ansambļi.

Starpnovadu konkursā šogad abās klašu grupās iesaistījās 15 kolektīvu no Dobeles, Auces un Tērvetes novada. Raimonds Bulmers norādīja, ka šajā reizē konkurss ir sarežģītāks, jo kolektīviem jāizpilda divas dziesmas a’capella un viena ar pavadījumu. Ansambļu snieguma līmeni noteikti garantē dalībnieku ilgdarbība dziedāšanas jomā un intensīvs darbs, pārliecināts skolotājs. Tāpēc ir svarīgi, lai kolektīvs būtu stabils, ar nemainīgiem dziedātājiem, kuri gatavi spraigi strādāt.

Raimonds Bulmers vēl informēja, ka zēnu ansamblis "KPTT" ir jau agrāk ievērots Latvijas mērogā, tāpēc šogad saņemts uzaicinājums piedalīties Latvijas Dziesmu un deju svētku  vokālo ansambļu kopkoncertā. Skolotājs uzsver, ka tas ir, pateicoties ansambļa interesantajam repertuāram, kas atšķiras no tā, ko izpilda citi dziedātāji.

16. martā Sandras Bulmeres un Raimonda Bulmera ansambļiem paredzēta piedalīšanās kultūras programmā Dobeles novada pašvaldības sadarbības partnerpilsētā Koninā, Polijā. Lai labi skan!

Sagatavoja informātikas laborante Sarmīte Šmite

Autores foto

"KPTT" puiši – kā vienmēr atraktīvi.

Ansambļu vadītāji Raimonds un Sandra.

"Rota" kopā ar savu vadītāju.