Jaunie Rīgas sargi no 11.A1 Jelgavā!

Šoruden dažādās Latvijas pilsētās norisinājās otrā kārta spēlei "Jaunie Rīgas sargi", kuras mērķis ir ļaut jauniešiem iejusties karavīru lomās, kā arī atdzīvināt patriotiskās jūtas pret savu valsti, ieinteresēt par Latvijas un brīvības cīņu vēsturi.

21. novembrī  Jelgavā notika pēdējā spēle pirms lielā fināla, kurā piedalijās  arī Dobeles Valsts ģimnāzija 11.a1 klases komanda "Kurbadi". Komandā bija trīs meitenes – Sanija Bizauska, Kristāna Beča un Sintija Strakša -  un trīs puiši – Atis Legzdiņš, Deniss Volks un Edmunds Sardiko. Par spīti pēkšņajam sniegam braucām uz spēli, zinādami, ka mūs sagaida grūta un auksta diena. Drīz vien pēc ierašanās visas komandas tika kārtīgi iesildītas. Latvijas Armijas karavīri nepieļāva aizmāršību vai nolaidību, pavēles bija jaizpilda precīzi. Pēc nogurdinošas iesildīšanās komandas tika sagatavotas spēles atklāšanas parādei.

Pirms misijas skrējiena karavīri skolēnus mācīja, kā sniegt  pirmo palīdzību, orientēties apvidū pēc kartes, dot pavēles, slēpties un lietot rāciju. Protams, neizpalika arī maza vēstures stunda par brīvības cīņām. Katra komandas biedra uzdevums bija iemācīties  izvēlēto specialitāti un vēlāk to iemācīt arī komandas biedriem, jo uzvarēt palīdz sadarbība un precizitāte.

Misijas skrējienā bija jāatrod  6 kontrpolpunkti, kuros pārbaudīja iegūtās zināšanas visai komandai. Bija jāšauj, jāmet granātas un jāglābj cietušais, jāprot orientēties kartē. Lai gan "Kurbadi" no misijas atgriezās noguruši, slapji un pārsaluši, visi bija laimīgi par paveikto darbu. Atlika tikai gaidīt rezultātus.

Diemžēl no trešās vietas atpalikām par vienu punktu un vietu finālā neieguvām. Dodoties mājās, apņēmāmies, ka nākamgad atgriezīsimies, lai cīnītos atkal, bet šoreiz labāk, veiksmīgāk, jo esam jau pieredzējuši un zinām, kas sagaida, kas jāzina.Spēle mūs saliedēja, ļāva citam citu labāk iepazīt un sadraudzēties.

Informāciju sagatavoja Sintija Strakša 11.A1 klase