Starptautiskajā dzimtās valodas diena

Jau septīto gadu Starptautiskajā dzimtās valodas dienā (21. februārī) Talsu Valsts ģimnāzija aicina Kurzemes reģiona un valsts ģimnāziju 7. klašu skolēnus uz atklāto olimpiādi latviešu valodā un literatūrā. Šogad uz olimpiādi bija sabraukuši 30 audzēkņi no 25 skolām, to skaitā 4 valsts ģimnāzijām. Dobeles Valsts ģimnāziju pārstāvēja 2 skolēni no 7.B klases: Annija Safranoviča un Krists Safranovičs.
Olimpiādei bija 2 kārtas. 1. kārta noritēja pašu skolā: jāuzraksta domraksts "Mans devums zaļajai Latvijai" un jānosūta vērtēšanai uz Talsu Valsts ģimnāziju. Tika iesūtīti 50 domraksti, un 33 labāko darbu autori tika aicināti startēt olimpiādes 2. kārtā Talsos. 3 labāko domrakstu autori saņēma dāvanas, to skaitā bija arī Annija un Krists.

Pēc olimpiādes Talsos Annija tika lūgta dalīties savos iespaidos: "Šī skola bija ļoti gaiša un plaša, tādā noteikti ir prieks mācīties. Talsu Valsts ģimnāzijā pavadīju nepilnu dienu, bet tā jau šķita pazīstama. Bija liels pārsteigums un prieks saņemt dāvaniņu par labi uzrakstīto domrakstu. Patika, ka visiem dalībniekiem dāvināja pildspalvas ar ģimnāzijas simbolu- austošu sauli. Varu droši teikt, ka tā bija emocijām piepildīta diena, ko pavadīju Talsos – gan pildot grūtos olimpiādes uzdevumus, gan satiekot cilvēkus, kas visu dienu par mums rūpējās."

Krists bija krietni skopāks: "Jā, Talsu Valsts ģimnāzija ir plaša un moderna skola."

krists_safranovics

annija_safranovica