Skolēnu mācību uzņēmumi - Uzņēmēju dienās un Citā Bazārā

22. un 23. aprīlī elektroniskā platformā norisinās "Uzņēmēju dienas Zemgalē 2021" kurās šogad sevi pirmoreiz prezentē arī Dobeles Valsts ģimnāzija, iepazīstinot ar piedāvātajām izglītības programmām un mūsu skolēnu mācību uzņēmumiem (SMU).  Vienlaikus mūsu SMU piedalās arī pavasara Citā Bazārā, ko organizē Junior Achievement Latvia, informē ekonomikas skolotāja Ivita Asare.

2020./2021.mācību gadā, neskatoties uz pārsvarā attālināto mācīšanos, Dobeles Valsts ģimnāzijā ir izveidoti un aktīvi darbojas 8 skolēnu mācību uzņēmumi (SMU). Ģimnāzijas  SMU dalībnieki nodarbojas ar rotaslietu izgatavošanu, apģērba modelēšanu un apdruku, industriālā aprīkojuma projektēšanu, vingrošanas rīku izveidi un pielāgošanu un daudz ko citu.

LTRK Iespēju festivāla "Uzņēmēju dienas Zemgalē 2021"  ietvaros prezentēsim dažus no šiem projektiem.

Ienāc mūsu profilā https://live.uznemejudienas.lv/virtual-expo/dobele-izglitibai/settings/details

Dobeles novada Uzņēmēju dienās sevi pieteikuši četri skolēnu mācību uzņēmumi.

SKREJRITENIS PIEAUGUŠAJIEM

Skolēnu mācību uzņēmums “Alete bikes” ražo skrejriteni pieaugušajiem, smeļoties ideju no visiem pazīstamā bērnu skrejriteņa DIP DAP. Uzņēmuma komandā strādā  11.K klases skolēni Elīna Ābelīte (uzņēmuma vadītāja), Amanda Daniela Pērkona (grāmatvede) un Toms Gudzovskis (atbildīgais par ražošanu). Katrs ritenis ir unikāls roku darbs, pielāgots katra klienta vēlmēm un vajadzībām. Skolēni kā sava uzņēmuma lielāko vērtību min tieši komandas darbu un garu, savstarpējo uzticēšanos un vienotībuJaunieši dibināja uzņēmumu 2020. gada decembrī un uzreiz decembrī izcīnīja sev iespēju piedalīties Junior Achievement Latvia organizētajā ziemas “Citā Bazārā”. “Alete bikes” piedalīsies arī pavasara “Citā Bazārā”, kas digitāli notiek 22.-25.aprīlī.

KREKLI – IEDVESMAI

SMU “Chaos Angel” veido kreklus, lai iedvesmotu citus. Uzņēmuma komandā strādā  11.K klases skolnieces Alise Līga Roze un Kellija Ieva Meiere. Uzņēmums piedāvā klientiem iespēju iegādāties neierasta dizaina kreklus un džemperus. Kreklu stils garantē to, ka krekls piestāv gan sievietēm, gan vīriešiem un tiek lauzts stereotips par rozā krāsas izmantošanu tikai sieviešu garderobē. Katrai krāsai ir īpaša nozīme. Rozā krāsa saistīta ar ilgu un sapņu piepildījumu, melnā krāsa simnolizē enerģijas vai gribas trūkumu virzīties uz priekšu un baltā krāsa simbolizē laimi un prieku.

Katrs produkts ir unikāls roku darb,s un meitenes ar šiem krekliem iedvesmo katru klientu. Arī “Chaos Angel” piedalīsies Junior Achievement Latvia organizētajā pavasara “Citā Bazārā”.

ROTĀS – DABAS SKAISTUMS

Skolēnu mācību uzņēmums “SaVio” izgatavo bižutēriju, dažādas formas metāla ietvaros pildot epoksīda sveķus un dabīgus sausos ziedus. Uzņēmuma komandā darbojas 11.K klases skolnieces Violeta Kobjakova un Sanija Pronckus. Meitenes ir gan rotu dizaineres un mākslinieces, gan pašas dara arī visu pārējo, kas nepieciešams uzņēmuma veiksmīgai darbībai. Katra rota ir unikāla, tāpat kā katrs zieds, kas tajā tiek iestrādāts, un tāpat arī katra rotas valkātāja. Meitenes arī ir īpaši pārdomājušas savu darinājumu iesaiņojumu.Arī “SaVio” piedalīsies Junior Achievement Latvia organizētajā pavasara “Citā Bazārā.

INOVATĪVA VANNAS KOSMĒTIKA

Mājas ražotāji “P&M” no dabīgiem materiāliem izgatavo vannas kosmētiku: ziepes, skrubjus, drīzumā taps arī vannas bumbas. Komandā strādā  11.B klases skolniece Patrīcija Delāta un Liepājas Jūrniecības koledžas audzēknis Maksims Boltņevs. Abi atsaucīgie jaunieši izstrādājuši unikālu un inovatīvu vannas kosmētikas ražošanas metodi. No plašā sortimenta iespējams izvēlēties sev tīkamākos un piemērotākos vannas kosmētikas produktus. Īpaši piedomāts arī pie to iesaiņojuma.