Izstāde pierāda, ka viss notiek arī tagad

Dobeles Valsts ģimnāzijas Dabaszinātņu mācību centra telpās apskatāma un joprojām tiek papildināta ekspozīcija ar attālinātajā mācību procesā tapušajiem skolēnu darbiem dažādos mācību priekšmetos. To iekārto  vizuālās un teātra mākslas, kultūras pamatu, dizaina un tehnoloģiju skolotāja Signe Kukare.

- Izstādē ir apskatāms skolēnu veikums, kas tapis šajā ļoti sarežģītajā laikā – attālinātajās mācībās. Vēlamies parādīt, ko visu klašu skolēni un skolotāji šobrīd dara gan vizuālajā mākslā, dizainā un tehnoloģijās, un teātra mākslā, kas ir mani priekšmeti, gan citās jomās, arī, piemēram, matemātikā, ja ir iespējams ko vizuāli atklāt. Priecāšos, ja būs arī tādi darbi. Ir izlikti darbi saistībā ar Dzimtās valodas dienu: skolēnu izvēlētie latviski vārdi, ir iesūtītas miniatūras. Gaidu darbus no visām klasēm un visiem skolotājiem, lai varētu kopīgi paraudzīties, kā ģimnāzija šobrīd strādā, lai atklātu, kā tiekam galā ar šo unikālo laiku, un saprastu, ka var darboties arī tā, un ko no šī varam saglabāt, ka atgriezīsimies pie darba klātienē.

Skolotāja stāsta, ka veidot šādu ekspozīciju ieteikusi ģimnāzijas direktore Inese Didže, un tā sākusi tapt jau mācību gada pirmajā pusē, apkopojot skolēnu radošos darbus vizuālajā mākslā.

 – Gribējās savā klasē radīt sajūtu, ka skolēni tajā ir klāt, tāpēc vismaz izvietoju viņu darbus. Tādējādi ir patīkamāk strādāt. To redzot, direktorei radās ideja iekārtot izstādi jaunā korpusa logos, līdzīgi, kā savus ekspozīcijas tagad izliek muzeji. Daži skolēni, kuri varēja, atnesa savus oriģināldarbus. Tie, protams, ir kvalitatīvāki nekā izprintētie, jo krāsas nedaudz zūd. Tomēr izjūtas, ka visi strādā un viss notiek, saglabājas arī šajā laikā, kad nevaram tikties klātienē, komunicēt.

Sagatavoja Sarmīte Rone