Drošāks internets sākas ar tevi!

Otrdien, 9.februārī, kad Latvijā tiek atzīmēta Droša interneta diena, es piedalījos ‘’Drošs Internets.lv’’ un ‘’Viktorīna.lv’’ rīkotajā viktorīnā 7.-9. klašu grupā par drošu internetu.

Viktorīnā iesaistījās 58 dalībnieki no visas Latvijas. Tajā bija jāatbild uz 25 jautājumiem, par katru pareizu atbildi varēja saņemt 10 punktus. Viktorīna notika tiešsaistē, un visi jautājumi bija redzami, bet atbildes bija jāiesniedz, izmantojot telefonu. Atbildes zināju, tomēr divos jautājumos palīdzēja veiksme. Beigās  ieguvu 250 punktus, tātad atbildēju pareizi uz visiem jautājumiem.

Otrās vietas ieguvējam arī bija 250 punktu, taču es uzvarēju, jo kopējais atbilžu laiks man bija par 5 sekundēm ātrāks.

 Tā kā ‘’Viktorīna.lv’’ rīkotās viktorīnas kopā ar ģimeni spēlēju jau pusgadu,  zināju, ka nedrīkst vilcināties un ir jāmēģina iesniegt atbildi pēc iespējas ātrāk. Balvā  ieguvu 3 dāvanu kartes citām ‘’Viktorīna.lv’’ rīkotajām viktorīnām, un man šī balva ļoti noderēs. Šī pieredze bija interesanta un noderīga, jo pirms spēles vajadzēja nedaudz palasīt informāciju par droša interneta tēmu, un arī spēles laikā uzzināju daudzus jaunumus.

Piedalies viktorīnā arī tu, pildi sev ērtā laikā no 9. februāra līdz 28. februārim! https://viktorina.lv/did2021/login.php

Kristers Rikuns, 8.B klase