Atzīmējot Barikāžu laiku

Šajās janvāra dienās tiek atzīmēta trīsdesmitgade, kopš Rīgā pulcējās ļaudis no visas Latvijas, lai, veidojot barikādes no dažādiem materiāliem un smago lauksaimniecības un citu tehniku, pasargātu stratēģiski svarīgus objektus no iespējamiem svešas varas armijas un citu spēku uzbrukumiem un savā vienotībā nevardarbīgi apliecinātu gatavību aizstāvēt atgūto Latvijas neatkarību.

Barikāžu laika atceres ugunskuri šajās dienās tiek iedegti visos Latvijas novados. Tāds liesmoja arī pie Dobeles Valsts ģimnāzijas.

Ģimnāzijas 8. -11. klašu skolēni vēstures stundu ietvaros pēc skolotājas Aijas Prokopovas aicinājuma ir strādājuši pie savu tuvāko cilvēku Barikāžu laikā piedzīvotā izpētes: veidojuši intervijas, radošos darbus un audiostāstus. Ar Skolēnu padomes dalībnieka Artūra Beržuka tehnisko atbalstu  tos visus apvienojusi direktoras vietniece Kristīne Pakule kopīgā filmā "Barikādēm-30. Atmiņu ugunskurs 2021", kas ikvienam ir pieejama vietnē youtube.

https://www.youtube.com/embed/gTw6OIG_GCE

K.Pakule: “Izsaku patiesi sirsnīgu paldies katram vecākam, vecvecākam un radiniekam, kurš bija atsaucīgs un dalījās savā pieredzē ar jauno paaudzi! Arī šādā veidā mēs audzinām bērnos patriotismu pret savu valsti un veidojam izpratni par katra cilvēka nozīmi, aizstāvot Latviju šajā liktenīgā laika posmā.”