Jauno ģimnāzistu "iesvētībās"

1.oktobrī Dobeles Valsts ģimnāzijā notika tradicionālais jauno ģimnāzistu – 7. un 10. klašu skolēnu – “iesvētību” pasākums, kura galvenās aktivitātes – dažādi pārbaudījumi, ko bija sagatavojuši 9. un 12. klašu skolēni – šoreiz norisinājās ģimnāzijas vecajā ēkā un Dabaszinātņu mācību korpusā.

Pasākumu, ko organizēja un vadīja ģimnāzijas skolēnu padome, ievadīja 7. un 10. klašu prezentācijas priekšnesumi, kuriem skolēni bija sagatavojuši deju un teatralizētus uzvedumus.  Sekoja jauno ģimnāzistu talantu un spēju pārbaude piecās “darbnīcās”. Ģimnāzijas zālē darbošanās notika uzdevumā “Iekšas uz āru”, kur katrai klasei vajadzēja grupās veidot dzīvās skulptūras, kas iznākumā tika apvienotas kopējā “dzīvajā gleznā”. “SPA procedūrās” “iesvētāmajiem” tika uzdoti āķīgi jautājumi, un nepareizas atbildes gadījumā “cieta” visa klase: katrs saņēma zīmējumu uz pieres vai vaiga vai interesantu krāsojumu matiem. Tika arī minētas muzikālās mīklas. Dabaszinātņu mācību centra otrā stāva gaitenī 12.A1 klases “militāristi” pārbaudīja “iesvētāmo” stāju, prasmi klausīt komandām un izturību “zosu gājienā”. Savukārt konferenču zālē 12.BK klases skolēni lika dalībniekiem atrast īsto atslēgu noslēpumu lādei un paveikt uzdevumu, kas tajā paslēpts, – salikt pareizā secībā tekstu, kas rakstīts ģimnāzijas vēsturiskajā karogā: "Lieli uzticībā Latvijai augsim zemgaliešu garā". Kopumā jaunieši ar uzdevumiem tika galā visai veicīgi.

Izskaņā DzMC laukumā visi nodeva zvērestu, svinīgi un arī ar humora pieskaņu solot uzticību ģimnāzijai, paklausību skolotājiem un respektu pret vecākajiem skolas biedriem. Pasākums izskanēja ar kopīgi apgūtu šobrīd populāro masu deju “Jerusalema Dance Challenge”.

Sagatavoja Sarmīte Rone