Uz 7. klasi pieteikušies 100 skolēnu, var uzņemt 56

Ir noslēgusies pieteikumu un dokumentu iesniegšana mācībām pamatizglītības programmas 7. klasē 2020./2021. gadā. Pretendentu reģistrācijas dati liecina, ka saņemti simts pieteikumu. Savukārt ar Dobeles novada Izglītības pārvaldes rīkojumu noteikts, ka uzņemt var ne vairāk kā 56 septītklasniekus.

Šāda liela interese, protams, iepriecina ģimnāziju, bet noteikti dara bažīgus tos vecākus, kuri vēlētos savus bērnus turpmāk redzēt kā DVĢ proģimnāzistus.

Tik liels konkurss uz 7. klasēm nekad iepriekš nav bijis, - saka ģimnāzijas direktore Inese Didže. – Šogad interesentu skaits ir īpaši liels. Tik liela interese noteikti skaidrojama arī ar mūsu jauno Dabaszinātņu mācību centru.

Vai arī ar to, ka šogad  sestklasniekiem nebija kompleksais pārbaudījums?

Domāju, ka nē. Mēs kā vienmēr ņemam vērā pirmām kārtām skolēnu mācību sasniegumus. Jāatzīst, ka lielākajai daļai no simts pretendentiem tie ir ļoti labi un labi. Tātad “aiz svītras” paliks daudzi potenciāli labi proģimnāzisti. Ja mēs varētu turpmāk strādāt arī ar viņiem, noteikti būtu augsti mācību sasniegumi. Bet pašvaldības lēmums ir par divu 7. klašu, katrā 28 skolēni, atvēršanu nākamajā mācību gadā, un skola šo situāciju ietekmēt nevar. Tāpēc ģimnāzijai būs jāizvēlas labākie no labākajiem.

Ir informācija, ka šī gada pretendentiem uz 7. klasi ir ļoti labas liecības.

Jā. 6. klases diagnosticējošo darbu, kas tika rakstīti vēl pirms COVID-19 pandēmijas dēļ izsludinātās ārkārtas situācijas, vērtējumu procenti ir augsti. Tātad šie bērni ir gatavi kvalitatīvām un intensīvām mācībām, ko var nodrošināt mūsu ģimnāzija. Arī stratēģiski ģimnāzijai būtu izdevīgi uzņemt lielāku skaitu pamatskolēnu. Tad būtu vieglāk arī atvērt vidusskolas 10. klases, jo mūsu proģimnāzisti ir vairāk sagatavoti intensīvam darbam ģimnāzijā. Nav noslēpums, ka skolēni no citām skolām, atnākot uz 10. klasi, ne vienmēr var ātri iekļauties mūsu intensīvajā mācību procesā.

Vai tomēr nav iespēja atvērt vēl vienu 7. klasi?

Iespēja ir vienmēr. Ja mums teiks, ka varam uzņemt vēl, mēs to varam darīt. Taču šobrīd šādas informācijas ģimnāzijai nav. Iespējams, jaunajā mācību gadā varam atvērt sestdienās mazo skolu 6. un 9. klašu skolēniem, lai varētu gatavoties iestājai ģimnāzijā visa mācību gada garumā. Mūsu Dabaszinātņu mācību centrs ir ļoti labi aprīkots, lai to varētu izmantot arī šādām nodarbībām.

Kāda ir turpmākā kārtība, uzņemot 7. klasēs?

Pēc 10. jūnija ģimnāzijas mājas lapā būs publicēts saraksts ar to skolēnu kodiem, kuri tiks aicināti iesniegt dokumentus. Sekojiet līdzi informācijai.

Sagatavoja Sarmīte Rone