Mācāmies attālināti: 1.nedēļas veiksmes un izaicinājumi

No 23. marta sakarā ar ārkārtējo situāciju, kas valstī izsludināta Covid-19 infekcijas pandēmijas dēļ, mācību process izglītības iestādēs notiek attālināti. Šis laiks ir jaunas pieredzes apgūšanas pārbaudījums visiem - gan pedagogiem, gan skolēniem un viņu vecākiem, visai sabiedrībai kopumā. Ikvienai mācību iestādei ir svarīgi, lai pašreizējā izglītības darba formātā tiktu panākts iespējami kvalitatīvs rezultāts. Tāpēc arī DVĢ izmanto dažādus veidus, lai izzinātu situāciju un viedokļus, kas palīdz maksimāli labi strādāt pedagogiem un mācīties skolēniem, tostarp - EDURIO aptaujas.

Zemāk lasāmas liela daļa skolotāju un skolēnu atbilžu uz aptaujas jautājumiem par pirmās attālinātās mācīšanās nedēļas veiksmēm un izaicinājumiem . Tās pilnībā pieejamas arī e-klases pastā izsūtītajos dokumentos. DVĢ direktore Inese Didže, aptauju rezultātus publicējot, raksta: Mīļš paldies par radošo, apjomīgo darbu, ko Jūs darāt! Esmu saņēmusi 207 skolēnu atbildes uz EDURIO jautājumiem un vēlos ar tiem padalīties. Kopumā atsauksmes ir ļoti pozitīvas. Kāds arī atzīmējis, ka nav sazinājies ar skolotājiem, bet man šķiet, ka tas ir vairāk "dauzīšanās", nevis nopietnas atbildēšanas dēļ. 

Lūdzu, pārlasiet jauniešu atziņas - iespējams, ka kaut kas noderīgs darbam atradīsies ikvienam. 

"Lielās līnijās" skatot rezultātus, var secināt, ka mazāk izmantota pieeja ar uzdevumiem vairāku skolēnu sadarbībai. Ja nu kas tāds Jums šķiet piedāvājams, izmēģiniet. Iespējams, ka arī mēs paši neesam ieguvuši pieredzi savā starpā sadarboties attālināti. Varbūt jāpadomā par to un jāpadalās ar labajiem piemēriem. Paldies tai 1/2 kolēģu, kuri atbildēja, un arī tiem, kuri vienkārši piedalījās mācību procesā!

Jūs visi esat superīgi malacīši! Turpināsim darboties un iespēju robežās ņemsim vērā gan skolēnu, gan vecāku, gan arī kolēģu domas!

 Skolotāju vērtējums pirmajai nedēļai attālinātajā mācību procesā

 Kas šonedēļ, īstenojot attālināto mācīšanas procesu, jums padevās vislabāk?

Kas šonedēļ, īstenojot attālināto mācīšanas procesu, jums bija lielākie izaicinājumi? 

 Balstoties uz pieredzi šonedēļ, vai jums ir kādi ieteikumi, kā skolai uzlabot mācības attālināti?

Skolēni: “Sāk šķist interesanta fizika, kas iepriekš bija garlaicīga.” “Pārsteidzoši labi izdevās piespiest sevi neslinkot.” “Izdomāju atbildes pati, bez citu teikšanas priekšā.”

Kas šonedēļ mācībās Tev izdevās vislabāk?

Aptaujas atbildes pārlūkoja Sarmīte Rone