Žetonu vakarā "Starp diviem tiltiem"

21. februāra vakarā ģimnāzijas telpās valdošo svētku gaisotni veidoja 12. klašu skolēni, viņu skolotāji, vecāki, tuvinieki un draugi, kopīgi atzīmējot vēsturisko notikumu – tradicionālā ģimnāzijas žetona, kas jau vairākus gadus tiek darināts sudraba gredzena veidolā, saņemšanu. Šogad žetongredzenu, kurā attēlots ģimnāzijas simbols – pūce, saņēma 66 abiturienti.

Pasākums saucās “Starp diviem tiltiem”, simboliski akcentējot, ka pirmais tilts – nokļūšana līdz 12. klases absolvēšanai – ir uzbūvēts.

Inese Didže, atklājot sarīkojumu, jauniešus nodēvēja uzrunāja kā topošos celtniekus – savas nākotnes veidotājus: - Tilti ir mūsu dzīves neatņemama sastāvdaļa: lielāki un mazāki, garāki un īsāki. Protams, ambīcijas ir būvēt pasaulē lielākos tiltus. Lai jūsu katra uzbūvētais ir tieši tas, kas dos lielāko gandarījumu dzīvē, jo paši būsiet gan tā būvētāji, gan vērtētāji un lietotāji. Šobrīd esat starp diviem tiltiem – kopš bērnības uzbūvēto un lielo dzīves tiltu. Mēs, skolotāji un vecāki, saprotam, ka vēl jau ir mūsu rokās kaut ko pamācīt, pavirzīt, palabot, vēl jau mēs varam jums mazliet kaut ko dot, atgādināt, sekmēt. Bet lielais dzīves tilts ir arvien, arvien tuvāk. Mēs vēlamies, lai vēl šajā laikā, kas mums kopīgi pavadāms Dobeles Valsts ģimnāzijā, jūs spētu savas potences, radošumu, gribasspēku un visu, kas jums patiesi piemīt, ielikt mācību procesā, sevis veidošanā un attīstīšanā. Mēs būsim ārkārtīgi gandarīti, ja jums tas izdosies. Un jūnija beigās tad jūs stāvēsiet sava lielā dzīves tilta priekšā – droši un pārliecināti, jo jūsu izglītības dokumenti apliecinās, ka Dobeles Valsts ģimnāzijas absolventi ir spējīgi jebkuru grūtu uzdevumu īstenot. Lai jums veicas! Vecākiem – spēku un izturību šajā laikā! Skolotājiem – radošumu un iecietību, visu, kas ir mūsu arsenālā, izmantot tā, lai pēc iespējas lielāks gandarījums būtu ikvienam mūsu izglītības iestādes cilvēkam!

Katra abiturientu klase dažādās formās atklāja, kā jaunieši šo tiltu būvējuši: stāstīja par bērnības sapņiem, rādīja savas prasmes un talantus, atsauca atmiņā dažādus notikumus kolektīvā. Ar jaukām piemiņas veltēm skolēni pateicās skolotājiem, veltīja sirsnīgu dziesmu vecākiem. Žetonus jauniešiem kopā ar direktori Inesi Didži pasniedza klašu audzinātājas Iveta Meija, Jolanta Šaknere un Gunda Akermane. Par katru saņēmēju audzinātājas bija sagatavojušas sirsnīgus, jauniešu personību raksturojošus vārdus. Savukārt audzinātājām direktore pasniedza sniega rozes, lai tās atgādinātu gan par aizvadīto bezsniega ziemu, gan saviem šī gada abiturientiem. Tika arī pārgriezta simboliska nākamā – sapņu piepildījuma – tilta atklāšanas lente. Skolas pūces koka skulptūrai tika piestiprināts ikgadējais žetons, un šis godpilnais uzdevums bija uzticēts Fabianam Kapustjonokam, Dilanam Kabajevam un Tomam Jaunozolam. Apsveikumu un veiksmes vēlējumus eksāmenos “divpadsmitajiem” teatralizētā uzvedumā bija sagatavojuši 11. klašu skolēni.

Pēc klases stundas kopā ar vecākiem  abiturienti atgriezās svinību zālē, lai parādītu savu iznesību polonēzes soļos.

Sagatavoja Sarmīte Rone