"Kādas personības!?" turpina ar "Pilnīgu izgāšanos"

14. februāra vakarā Dobeles Valsts ģimnāzijas teātra apvienība “Kādas personības!?” izrādīja savu jaundarbu – viencēlienu “Pilnīga izgāšanās”.

Režisors Augusts Mešķis, kurš jau otro mācību gadu savā brīvajā laikā darbojas ar ģimnāzijas jauniešiem, pirms izrādes bilda, ka pirmajā reizē apvienība izvēlējusies iestudējumu ar nopietnu saturu, savukārt šogad priekšroka dota jautrībai. Viencēliena pamatā ir kādas Liepājas puses skolotājas manuskripts, kuru radoši papildinājis Augusts Mešķis, izveidojot skatuves pastāstu par vidusskolas puišiem, kuri, lai iepazītos ar kopmītnēs dzīvojošām meitenēm, nolemj pārģērbties par pretējo dzimumu, tomēr piedzīvo izgāšanos, jo tiek visai ātri atmaskoti un pārmācīti.

Iestudējumā piedalījās Elizabete Treilība, Beāte Valdmane, Paula Kalnāja, Milānija Voitova, Sanija Hofrāte, Agnete Saule, Dace Jansone, Rūta Stilve,  Marats Abdullajevs, Ritvars Semjonovs, Viesturs Geiko, Toms Gudzovskis.

Pēc izrādes ģimnāzijas direktore Inese Didže, apsveicot dalībniekus ar paveikto, pauda gandarījumu, ka jauno aktieru pulkā ir ģimnāzijas skatuves runas un publiskās runas konkursu dalībnieki. Turpinot darbu teātra apvienībā un izkopjot skatuviskās prasmes, jaunieši varēs sniegt arī turpinājumu izrādītajai situācijai.

Direktore Inese Didže un viņas vietniece Kristīne Pakule sacīja paldies režisoram Augustam Mešķim par ieguldījumu ģimnāzistu aktierisko spēju veidošanā. Skatītāji vēlreiz aplaudēja Augustam Mešķim par viņa vārda novietošanu uz ģimnāzijas Goda sienas sakarā ar Draudzīgā Aicinājuma apbalvojumu kā skolas mecenātam 2019. gadā.

Skatītāju rindās bija jauno aktieru vecāki un draugi, skolotāji. Bija ieradies arī ģimnāzijas 2019. gada absolvents, teātra apvienības “Kādas personības!?” kādreizējais dalībnieks Pēteris Einbergs, kurš jaunajiem teātra entuziastiem atzina, ka ir lietas, pie kurām jāpiestrādā, bet apsveicama un ļoti augsti novērtējama ir jauniešu vēlme darboties un sevi parādīt.

Sagatavoja Sarmīte Rone