Vērtīga nodarbība SIA "Dobeles ūdens"

29. janvārī Dobeles Valsts ģimnāzijas 12.BK klases skolēni apmeklēja vērtīgu nodarbību SIA “Dobeles ūdens” jaunās izglītojošās programmas ietvaros.

Mācību ekskursijas laikā jaunieši uzzināja ļoti daudz gan par ūdens ieguvi, kvalitāti un apriti Dobelē, gan tā vērtību pasaules mērogā. Skolēniem bija iespēja vērot informatīvu un vizuāli viegli uztveramu prezentācijas filmiņu par šo neaizstājamo dabas resursu, praktiski izmēģināt ūdens filtrēšanas procesu un pat piedalīties sacensībā par tīrāko rezultātu. Programmas noslēgumā apmeklējām attīrīšanas iekārtas un vērojām, kā mūsu pilsētas notekūdeņi pārtop tīrā, skaidrā ūdenī un var atkal atgriezties dabā.

Jāpiemin, ka šī programma ir patiesi izdevusies, tā cieši saistās un praktiski papildina tādus skolu jaunatnei apgūstamos priekšmetus kā fizika un ķīmija un tās laikā ir gan mazi pārsteiguma konkursiņi, gan atklājas dažādi šokējoši fakti, piemēram par to, ko tik visu cilvēki neizmet tualetes podā. Arī nodarbībai atvēlētais laiks un stāstījuma maniere ir optimāli, lai noturētu jauniešu uzmanību un rosinātu interesi.

Patiesi iesaku izmantot šādu iespēju arī citām skolām!

12.KB klases skolēni ir pateicīgi projektu vadītājas asistentei Mairitai Migliniecei par atraktīvo ceļojumu Dobeles ūdens pasaulē.

Kopā ar jauniešiem dabaszinātnes “tiešsaistē” baudīja arī

DVĢ direktores vietniece Kristīne Pakule