"Biznesa naktī" radīja inovatīvas idejas

Dobeles Valsts ģimnāzijas aktīvie jaunieši 10. un 11. janvārī iesaistījās biznesa ideju ģenerēšanas konkursā “Biznesa nakts” Jelgavā.

Biznesa nakti organizē Jāņa Bisenieka fonds sadarbībā ar Jelgavas ražotāju un tirgotāju asociāciju, Jelgavas Biznesa inkubatoru un Jelgavas izglītības pārvaldi. Konkurss norisinājās Jelgavas Tehnikuma telpās, kur jauniešiem tika dota aptuveni 31 stunda, lai ģenerētu idejas, izvēlētos labāko ideju un nakts laikā uztaisītu idejas prototipu un prezentāciju. Trīs labāko ideju autori saņēma naudas balvu 300 eiro apmērā.

DVĢ jaunieši tika sadalīti komandās un kopā ar citiem Zemgales vidusskolēniem un profesionālo skolu audzēkņiem ģenerēja jaunas un inovatīvas biznesa idejas, modelēja biznesa procesus, veidoja prototipus un tikās ar mentoriem.

DVĢ šajā biznesa ideju ģenerēšanas pasākumā pārstāvēja 10.B klases skolnieces Patrīcija Delāta, Dace Zviedrāne; 10.A2 klases skolnieces Anastasija Varmahovska, Santija Veselova, Kitija Drabo; 10.K klases skolēni Dana Laurita Leilande, Ketija Keta Feldmane, Artūrs Tutiņš.

Jaunieši strādāja dažādās komandās un viņu biznesa idejas bija par videi draudzīgām cigarešu izsmēķu kastītēm, kas ļautu cigarešu izsmēķus savākt mazā kastītē, tādējādi nemetot zemē un nepiemēslojot apkārtējo vidi. Vēl viena ideja bija par jaunas telefona aplikācijas izveidi, kas ļautu pildīt dažādus testus saistībā ar saviem ēšanas paradumiem, apskatīt jaunākās receptes un iegūt aktuālu informāciju. Kitija Drabo darbojās komandā, kas izstrādāja ideju par parka soliņiem, kas lietus laikā nekļūst slapji. Un vēl viena DVĢ jauniešu ideja bija par mitruma savācējiem automašīnā: tie ir auduma maisiņi ar speciālu pildījumu, kas uzsūc mitrumu, , tādējādi neļaujot aizsvīst automašīnas logiem.

Idejas bija ļoti interesantas. Lai gan šoreiz neviens no DVĢ skolēniem pie naudas balvas netika, tomēr jaunieši atzina, ka pasākums bija ļoti interesants un viņi labprāt piedalītos atkal.

Sagatavoja Solvita Migliniece, ekonomijas un komerczinību skolotāja