Skolēni sekoja "noziegumiem pa pēdām"

29. maijā Dobeles Valsts ģimnāzijas 7., 8., 10. un 11. klašu skolēni iesaistījās tradicionālajā mācību gada izskaņas pasākumā Ķestermežā, kas šoreiz norisinājās detektīvstāstu gaisotnē un saucās "Noziegumam pa pēdām".

Mājasdarbā klasēm bija jāsagatavo neliels priekšnesums saistībā ar ģimnāzijas latviešu valodas skolotāju rosināto tematu – detektīvu žanru. Jāatzīst – skolēni bija no sirds pacentušies, tāpēc skolas biedri ieinteresēti sekoja līdzi visdažādākajiem sižetiem: gan Artura Konana Doila stāstu motīviem, gan vairāku Šerloku Holmsu un doktoru Vatsonu, kā arī slavenā franču detektīva Erkila Puaro izmeklēšanas metodēm, gan vācu detektīvu vienības "Cobra" meistarībai un meksikāņu seriāla cienīgiem notikumiem.

Norises vadīja galvenie detektīvi 11.A1 klases skolēni Rūdis Šķupelis un Toms Jaunozols, kuri iejutās Šerloka Holmsa un doktora Vatsona lomās.

Pēc visu detektīvsižetu noskatīšanās klases saņēma kartes, pēc kurām bija jāveic pēdējā izmeklēšana – jāatrod kādu neģēļu aplaupītā saldumu veikalā nozagtie un Ķestermežā paslēptie saldumi. Lai pie tiem tiktu, deviņos pieturpunktos vajadzēja atbildēt uz jautājumiem vai pildīt testu saistībā ar pasākuma tematu. Pārbaudījumus skolasbiedriem bija sagatavojuši 11.A1 klases skolēni latviešu valodas skolotājas Vēsmas Rones vadībā.

Noslēgumā lielākā daļa dalībnieku apvienojās tradicionālajā kopbildē. Paldies par jauki organizētu pasākumu latviešu valodas skolotājām, klašu audzinātājām un 11.A1 klases skolēniem! Saulainā priekšpusdiena tika pavadīta lietderīgi un izzinoši.

Sagatavoja laborante Sarmīte Rone

Autores foto

Pasākumu vadīja Šerloks Holmss un doktors Vatsons – Rūdis Šķupelis un Toms Jaunozols.

"Noziegumu izmeklēšanas" epizodes.

Meklējam nozagtos saldumus.

Latviešu valodas un literatūras skolotājas kopā ar vienu no meksikāņu detektīvsižeta varoņiem.

Esam priecīgi par interesanti pavadīto laiku.

Balvas dalībniekiem – oriģinālas "detektīvu lupas" lupas – izgatavoja 11.A1 klases skolniece Simona Mežgale.