Interaktīva mācību stunda vācu valodā

Interaktīva mācību stunda par tematu Ziemas ceļojums (Winterreise), kas notika kā komandu konkurss, pulcēja Dobeles 1.vidusskolas un Dobeles Valsts ģimnāzijas 7.un 8. klašu skolēnus 2018. gada 16.janvārī.

Konkursam skolēni sāka gatavoties vēl pirms Ziemassvētkiem. Dalībnieki apvienojās astoņās komandās un katra iepazīstināja ar sevi, parādot mājas darbu – priekšnesumu. Neiztrūkstošs bija arī komandas nosaukums.

Žūrijas komisija vēroja un novērtēja ar punktiem astoņus interaktīvus uzdevumus, kuros skolēni veiksmīgi sadarbojās komandā, ieklausījās apkārtējos, saklausīja runāto vācu valodā, priecājās par paveikto. Konkursā tika ietverti ne tikai teikumu veidošanas uzdevumi un darbs ar tekstu, bet arī aplicēšana, zīmēšana, dziedāšana un vingrošana.

Dobeles Valsts ģimnāziju pārstāvēja divas 7.a klases un divas 8.a klases komandas. Elīna Ābelīte, Monta Anna Rudmieze, Nikita Juško un Amanda Daniela Pērkona apvienojās komandā "Schneeball" un izcīnīja 2.vietu, komandā "Die weißen Schneeflocken" kopā strādāja Estere Upmale, Jana Anda Rudziša, Lita Biernāne, Artūrs Karro un Valērija Zarovska, iegūstot 3.vietu, komandā "Rentiere" veiksmīgi sadarbojās Violeta Kobjakova, Ričards Babris un Anna Dana Krama, bet komandā "Die lustigen Zwerge" apvienojās Krists Dukurs, Uģis Kvēps, Artis Kluss, Ksenija Siņeļņikova un Endijs Bondars. Abas komandas izpelnījās atzinību.

Foto par konkursu apskatāmas   https://failiem.lv/u/bsqrne4y un https://failiem.lv/u/m83bgbfa

Informāciju sagatavoja Dobeles novada vācu valodas skolotāju MA vadītāja Dina Grīnfelde