Eirodīts 2015

Jau vairākus gadus skolēnu parlaments maijā rīko erudīcijas konkursu  EIRODĪTS. Arī šogad klašu komandas tika aicināta pieteikties konkursam, kurā var pārbaudīt savas zināšanas par Eiropu. Šogad dalībnieku bija pavisam maz – tikai 4 komandas, tomēr konkurss bija interesants un spraigs, jautājumi – gan  grūti,  gan arī radoši.

Šogad konkursa  pasākumu vadīja 12.A2 klases skolēni, kuri sākumā ar humoru atzina, ka nekad visos sešos skolas gados viņu klase nav uzvarējusii erudīcijas konkursos, tāpēc pēdējā gadā izlēmuši konkursu izdomāt un vadīt.

Konkursa dalībniekiem nācās atbildēt uz dažādiem jatājumiem par Eiropas ģeogrāfiju, vēsturi, dabu, personībām, ievērojamām vietām u.c. Nobeigumā sekoja radošais konkurss, kad katrai komandai nācās iejusties kādas tautas tradīcijās un izspēlēt skeču.Konkursa vērtēšanā piedalījās arī vecāku padomes priekšsēdētājs Mešķa kungs, kurš pasniedza mazas balviņas labākajiem tēlotājiem.

Kopumā konkursā jau 5.gadu pēc kārtas uzvarēja 11.a1 klases komanda, bet balvas un gandarījumu par jauki um lietderīgi pavadītu laiku saņēma visi dalībnieki.

Informāciju sagatavoja Ruta Veidemane