ZPD Dobeles novada konkursā ģimnāzistiem labi rezultāti

Piektdien, 27.februārī radošs satraukums valdīja Dobeles novada administrācijas telpās Brīvības ielā 15, kur sacentās jaunie zinātnieki – Auces, Tērvetes un Dobeles novada skolēni, kuru darbi bija atzīti par labākajiem savā skolā.

Pirmās deviņas vietas ieguva Dobeles Valsts ģimnāzijas jaunieši, bet uz nākošo kārtu Zemgalē tika izvirzīti 12 ģimnāzistu un 4 citu skolu darbi.

Komisija, izvērtējot prezentāciju un divas recenzijas, par veiksmīgāko atzina Beātes Lucauas darbu "Dobeles Valsts ģimnāzijas skolēnu zināšanas par pirmās palīdzības sniegšanu", kam cieši punktu summā sekoja Elvisa Katrīna Lambrekse ar darbu "Mālu atradņu raksturojums Dobeles novadā", Baiba Krasnova ar darbu "Kaukāza plūmju (Prunus cerasipera) izmantošana šašliku garšas dažādošanai", Kellija Bluzmane ar darbu "Zemeņu lapu fermentēšana tējai" un Kintija Košinska ar darbu "Nepilngadīgo personu noziedzības tendences Dobeles, Tērvetes un Auces novadā 2009. - 2013.gadā". Darbu prezentēšanai Zemgales reģionā gatavojas arī Nils Meļķerts un Igors Smolkins, Laura Zaskauska, Airisa Paula Ansone, Emīls Jagučanskis, Valters Naglis, Sigita Rūmīte, Diāna Stilve.

Jaunos ģimnāzijas zinātniekus atbalstīja darbu vadītāji – skolotāji S.Dude, G.Heistere, I.Meija, I.Žeiere, I.Ļaudama, I.Didže.

Nākošā konkursa kārta noritēs Jelgavā 26.martā, kur notiks Zemgales reģionālā 6.skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konference.

Informāciju sagatavoja Direktore Inese Didže