DVĢ skolēns Atis Legzdiņš LTV raidījuma "Gudrs vēl gudrāks" finālā!

12. martā deviņi 11.A1 klases skolēni devās atbalstīt Ati Legzdiņu uz raidījuma "Gudrs vēl gudrāks" finālu. Atim bija jāsacenšas ar pieciem citu skolu skolēniem no dažādām Latvijas skolām.

Ceļš uz Rīgu ritēja saules pavadībā. Ikviens no atbalstītājiem novēlēja vislielāko veiksmi un izturību, un spēle varēja sākties.

Pirmā kārta Atim nebija pati veiksmīgākā, tomēr otrajā un trešajā kārtā Atis uzrādīja pārsteidzoši labus rezultātus, apsteidzot visus  konkurentus. Studijā bija jūtams ļoti aktīvs satraukums,un, sākot ar trešo kārtu, spēle kļuva par milžu cīņām- finālā palika tikai puiši. Jautājumi bija dažādi - gan ļoti sarežģīti, gan elementāri, bet ar paslēptu " āķīti". Satraukums studijā kļuva vēl izteiktāks brīdī, kad paziņoja divus pēdējās kārtas finālistus- Atis no Dobeles Valsts ģimnāzijas un Ņikita no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas.

Pēdējā kārta bija pārsteigumiem pilna- jautājuma neskaidrības dēļ pat radās dažas nesaprašanās, tomēr pirmie četri punkti tika nopelnīti. Diemžēl  RV1Ģ izrādījās nedaudz veiksmīgāka- ar 3 punktu pārsvaru Atis piekāpās Ņikitam. Un tomēr Atis ir varonis, jo saņemt drosmi, lai piedalītos, un tikt tik tālu- tas ir patiešām apbrīnojami!

Mājupceļš jau ritēja tumsā, tomēr emocijas par rezultātiem nekur nepazuda. Laimīgi sasnieguši Dobeli, katrs devāmies mājup ar prieku par Ata paveikto.

Atis Legzdiņš

Informāciju sagatavoja Elvisa Lambrekse, DVĢ 11.A1 klases skolniece