Ģimnāzisti raidījumā "Gudrs, vēl gudrāks"

11. februārī  desmit  11.A1 klases skolēni kopā ar audzinātāju Rutu Veidemani devās uz Rīgu, uz LTV1,lai atbalstītu klasesbiedru Ati Legzdiņu konkursā "Gudrs, vēl gudrāks". Bijām sagatavojuši plakātus Ata uzmundrināšanai un pārdomājuši, kā viņu raksturot, ja raidījuma vadītāji  vēlētos mūs intervēt.

Rīts sākās agri, jo jau plkst 10:00 bija jāierodas uz filmēšanos. Kopā šajā atlases kārtā bija 12 dalībnieki, no kuriem tikai divi tiek finālā.

1. kārtā bija jāatbild uz jautājumiem ar "jā" vai "nē", par pareizu atbildi iegūstot punktu. Līdzjutējiem šī bija vissatraucošākā kārta, jo punktu skaitam līdzi izsekot nevarēja, un rezultātus uzzinājām tikai beigās, kad laimīgi secinājām, ka mūsu Atis tiek nākošajā kārtā, lai, gan pats atzina, ka aiz uztraukuma, atbildot uz vienu no jautājumiem, netīšām  nospiedis nepareizo pogu.

2. kārtā uzdevums bija grūtāks, katram jautājumam bija dotas trīs atbildes, un bija jāizvēlas pareizā, tomēr arī šajā kārtā Atis saglabāja līdera pozīcijas par spīti augošajam stresam.

3. kārta gan Atim, gan viņa faniem sagādāja uztraukumus, jo katra pareizā atbilde bija trīs punktus vērta, bet atbilde bija jāpasaka pašam. Tomēr tieši ši bija kārta, kur Atis izrāvās vadībā ar pārliecinošu septiņu punktu pārsvaru. Pēc šīs kārtas jau bija zināms, ka viņs ir ticis finālā, tomēr atlika noskaidrot, kurš  no abiem  ir gudrs un kurš vēl gudrāks.

Uztraukums nekur nebija pazudis, tomēr ar šokolādes palīdzību un klasesbiedru uzmundrinājumiem Atis 4. kārtu pabeidza ar trīs punktu pārsvaru, lai gan jautājumi  viņam bija ļoti grūti, toties konkurentei no Gulbenes – pavisam vienkārši.

Jutāmies tik laimīgi, it kā paši būtu uzvarējuši. 11.A1 klase un arī visa skola nenoliedzami var lepoties  ar Ati. Tagad atliek tikai turēt īkšķus par Ati finālā, kad būs jāsacenšas ar pārējo atlases kārtu uzvarētājiem.

Raidījumu "Gudrs, vēl gudrāks"  varēs  skatīties 6. martā plkst. 19:05 kanālā LTV1.

Jāteic, ka šī mums visiem bija interesanta ēnu diena, jo varējām pavērot TV raidījuma tapšanu, novērtēt savas zināšanas, izjust kopības garu, gūt jaunu pieredzi.Bet jau pirmdien skolā ieradīsies filmēšanas grupa, lai iepazītos ar Ati, viņa hobijiem, talantiem, panākumiem.

Vairāk fotogrāfiju DVĢ Flickr fotogalerijā:

Informāciju sagatavoja Sintija Strakša, Dobeles valsts ģimnāzijas 11.A1 klases skolniece