8.A klases komanda konkursa "Gribu būt mobils" pusfinālā

21.janvārī mēs, komanda Zebrinieki, kuru pārstāvēja DVĢ 8.A klases skolēni Linda Tīrmane, Laura Medisone, Paula Dārta Garsele, Ieva Butānova un Andris Saliņš, devāmies uz Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolu, kurā notika viens no septiņiem konkursa "Gribu būt mobils" pusfināliem. Šajā konkursā piedalījās vairāk nekā 500 komandas, no kurām pusfinālā iekļuva tikai 10 komandas no katra reģiona, kas ieguvušas visvairāk punktu neklātienes kārtā. Mūsu komanda neklātienes kārtā ieguva 5. vietu un tas deva iespēju startēt pusfinālā Kandāvā un cīnīties par iespēju iekļūt finālā.

Nonākot Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolā, mūs laipni sagaidīja, pacienāja ar tēju un ierādīja vietas zālē. Bijām nedaudz uztraukušies. Pēc svinīgajām uzrunām, bija laiks parādīt savas prasmes un zināšanas par CSDD noteikumiem. Kamēr komandu kapteiņi pildīja viņiem sagatavotus uzdevumus, arī pārējiem dalībniekiem un viesiem nebija laika atslābt - pildījām krustvārdu mīklu par velosipēdistu drošību uz ceļu. Pēc tam uzdevumi tika veikti divās daļās – pirmais uzdevums bija likt Maketu (tiek dota karte, kurā pēc nosacījumiem pareizi jāsaliek ceļa zīmes 10 min. laikā), paralēli savus uzdevumus pildīja arī kapteiņi. Otrajā daļā pildījām datortestu, kurā bija visdažādākie jautājumi par ceļu satiksmes drošību.

Par konkursa norisi: testā bija gan viegli, gan āķīgi jautājumi. Rīkojāmies ātri un testu izpildījām tik labi, cik varējām. Uzdevumā, kurā bija jāsaliek makets un jāpilda kapteiņa uzdevumi gāja ļoti grūti, jo no sākuma nesapratām norādēs doto informāciju. Nepareizi izvietojām daudz zīmju, taču noteikti nebijām pēdējie, jo citiem gāja vēl grūtāk. Noslēgumā mums vajadzēja prezentēt savu mājas darbu, kas žūrijai patika, tāpēc iegūvām daudz punktu.

Gaidot žūrijas vērtējumu, mums bija iespēja iedzert siltu zāļu tāju un uzkost kādu sviestmaizi. Par uzvarētājkomandu pasludināja Pastendes pamatskolas komandu ar nosaukumu "ReTiLieLaiS". Lai arī uz finālu netikām, tā bija lieliska pieredze darboties komandā, iemācīties daudz ko jaunu un parādīt savas prasmes un zināšanas arī pārējiem. Visiem dalībniekiem tika dāvinātas mapes ar CSDD logo. Uzvārētāji saņāma pelēkas krāsas lukturīšus, ar kuriem apgaismot ceļu tumšā laikā. Vēlamies aicināt gan skolēnus, gan skolotājus rūpēties par savu drošību uz ceļa, lietojot atstarotājus un ievērojot visus CSDD noteikumus (un ja nu kāds noteikums ir piemirsies, esam gatavi palīdzēt un to atgādināt)!

Informāciju sagatavoja: Andris Saliņš