Dobeles Valsts ģimnāzijas absolvents Kārlis Seņko saņems stipendiju IT studijām

BILDE.jpg

23.septembrī 10 jaunie informācijas tehnoloģiju (IT) studenti saņēma stipendijas 1000 LVL apmērā pirmajam studiju gadam Latvijas augstskolās. Viens no studentiem ir arī Dobeles Valsts ģimnāzijas absolvents Kārlis Seņko. Jau par tradīciju kļuvušās stipendijas ceturto gadu pēc kārtas piešķir kompānija DPA sadarbībā ar Latvijas Izglītības fondu (LIF) un Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) konkursa "Nāc studēt informācijas tehnoloģijas - mēs atbalstīsim!" uzvarētājiem.
"Latvijas jauniešu zinātkāres veicināšanā šis ir mūsdienīgs risinājums, ko nu jau droši varam saukt par tradīciju. Publiskā un privātā partnerībā šeit izpaužas vienā no vislabākajām formām, kas bagātina gan iesaistīto indivīdu, ļaujot tam koncentrēties uz mācību procesā svarīgāko, gan arī valsts vērtību kopu, "saka izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks.
"Sadarbība starp dažādu nozaru privātiem uzņēmumiem un organizācijām, izglītības iestādēm un valdību ir jāveido kā ilgtermiņa sadarbība. Šīs sadarbības mērķis ir piedāvāt darba tirgū speciālistus, kādus darba tirgus pieprasa un pieprasīs īstermiņa un ilgtermiņa perspektīvā un kuri spēs vairot Latvijas tautsaimniecības izaugsmi. Vai ir jēga no studiju programmām un studentiem, kuru iegūtās zināšanas nepieprasa darba tirgus? Vai ir jēga ieguldīt līdzekļus izglītībā, tai skaitā, valodu zināšanās, darbinieku pārkvalificēšanā, ja viņi pielietojumu atradīs citās valstīs? Manuprāt, nē. Ir jēga sekmēt tās studijas un tās studiju vietas, kur esošie studenti būs pieprasīti no vietējiem darba devējiem. Ir jēga ieguldīt tajos studentos, kuri iegūtās zināšanas turpinās ar jaunām idejām un radošiem piedāvājumiem. Tas prasa drosmi, uzņēmību un enerģiju, "skaidro Juris Vilders, DPA valdes loceklis.
Pieteikties stipendijām varēja jebkurš 12.klases absolvents, kurš savas tālākās studiju gaitas saista ar IT tehnoloģijām. Viens no galvenajiem kritērijiem, vērtējot skolēnu pieteikumus stipendiju konkursam, bija katra pretendenta motivācija un pamatojums, kādēļ viņš vai viņa vēlas studēt IT zinātnes, kā arī attiecīgā pretendenta sekmes un ārpusskolas intereses un sasniegumi. Tika piešķirtas 10 stipendijas pretendentiem no Rīgas un visiem Latvijas reģioniem. Stipendijas 100 Ls mēnesī konkursa uzvarētāji saņems pirmajā studiju gadā no septembra līdz jūnijam.

http://www.dpa.lv/lv/jaunumi-un-pasakumi/pasakumi/10-jaunie-it-studenti-iegust-dpa-stipendiju/