2014.gada Draudzīgā aicinājuma medaļa arī Dobelē

2014.gada Draudzīgā aicinājuma medaļa arī Dobelē

28.janvārī – Latvijas prezidenta Kārļa Ulmaņa vārdadienā, Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijā jau 16. reizi pasniegtas Draudzīgā aicinājuma balvas piecās nominācijās: izcili skolu absolventi; viņu skolotāji; sabiedriskie darbinieki; mecenāti; mediji. Kopš 1994. gada šī tradīcija ir atjaunota. 1997. gadā pieņemts nolikums par Draudzīgā aicinājuma medaļas un diploma piešķiršanu cilvēkiem, kuri popularizējuši un atbalstījuši Draudzīgā aicinājuma idejas un Latvijas vārdu.

Medaļu un goda diplomu nominācijā "Mēdiji" saņēma arī laikraksta "Zemgale" nodaļas redaktore Baiba Pole par izglītības popularizēšanu sabiedrībā un nominācijā "Mecenāts" – Dobeles Valsts ģimnāzijas direktores vietniece Kristīne Pakule par ģimnāzijas deju kolektīvu izaugsmes sekmēšanu. Mēs patiesi lepojamies par Kristīnes un Baibas ieguldījumu izglītības attīstībai!

Kopumā bija 46 nominanti un to vidū arī vairāki Latvijā pazīstami un ievērojami cilvēki: Ināra un Boriss Teterevi, Gaidis Andrejs Zeibots, Māris Niklass, Jānis Nords, Arnis Krauze un daudzi citi.

Nozīmīgi arī tas, ka katru gadu ar ierašanos pasākumā klātesošos pagodina atjaunotās Latvijas Republikas pirmais prezidents Guntis Ulmanis. Kopš fonda dibināšanas 1993.gadā par šo svinīgo brīdi rūpējas Draudzīgā aicinājuma fonda priekšsēdētājs Jānis Endele (tajā laikā Draudzīgā aicinājuma Cēsu valsts ģimnāzijas direktors). Mēs ar lepnumu varam teikt, ka Draudzīgais aicinājums ir joprojām dzīvs, spēcīgs un dziļi nacionāls. Tam nav nepieciešamas augstas tehnoloģijas, sociālās garantijas un brīvības.

Atbalstu pasākuma organizēšanā sniedza Cēsu novada pašvaldība, klātesošos uzrunāja Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas pirmā izlaiduma absolvents, šobrīd Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Mārtiņš Malcenieks un pateicās savai bijušajai skolai par dotajām zināšanām un izaugsmes iespēju.

Akcija Draudzīgais aicinājums Latvijas skolās iedibināta 1935. gadā, kad Kārlis Ulmanis savā vārdadienā uzdāvinājis skolai grāmatas un lūdzis, lai arī citi atceras savas skolas.

Dirketore Inese Didže

Jautājumi, komentāri par rakstu
 

ZIŅAS sadaļā KONKURSI